Formulari de cerca

L'Arxiu Històric de la Fàbrica canvia de lloc

El canvi d'emplaçament de l'Arxiu ha permés ampliar la Biblioteca. Una obra que s'està duent a terme en estos moments.

12/04/2017

Durant la setmana passada es va fer efectiu el canvi d'ubicació de l'Arxiu Històric de la Fàbrica. Un arxiu amb documentació molt valuosa sobre l'evolució històrica de l'edifici des de l'arribada dels Trénor, propietaris de la Reial Fàbrica de la Seda (s. XVIII). L'arxiu es situava a una sala construïda al mig de la nau on es troba la Biblioteca Municipal, al mateix edifici de la Fàbrica. El canvi d'ubicació permetrà enderrocar eixa sala i obrir la nau de la Biblioteca de forma diàfana i sense entorpir la vista de l'espectacular sostre.

La nova ubicació de l'arxiu es troba adjunta a la Biblioteca, a pocs metres. A l'ala de l'antiga Escola Taller de la Fàbrica, el que abans s'utilitzava com a sala d'informàtica. Ha sigut necessària algunes obres d'adaptació per tal que l'arxiu compte amb les millors condicions per al manteniment dels documents històrics. L'obra acabà a finals de març, moment en el qual una empresa especialitzada en la conservació d'arxius històrics va dur a terme el trasllat a la nova ubicació. Ara és el moment d'enderrocar l'antiga sala que allotjava l'Arxiu Històric i que permetrà ampliar la Biblioteca Municipal, motiu pel qual el servei de la Biblioteca es veurà afectat i tancarà alguns dies.

Tot plegat ha sigut finançat per la Diputació de València gràcies al Pla Provincial d'Inversions Financerament Sostenibles amb un pressupost de 17.072,33 €.

 

 

  • Obres a la nova sala de l'Arxiu històric
  • Obres a la nova sala de l'Arxiu històric
  • Trasllat de l'Arxiu
  • Trasllat de l'Arxiu
  • El nou Arxiu Històric de la Fàbrica
  • El nou Arxiu Històric de la Fàbrica
  • Obres d'enderrocament de l'antic Arxiu
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30