Formulari de cerca

Desde
Dissabte
27
Maig
10
00
hasta
Diumenge
28
Maig
2017
14
00
Curs intensiu d'Autodefensa per dones

L’Autodefensa és empoderament del propi cos i les pròpies accions; la capacitat de respondre una mateixa a qualsevol tipus d’agressió a la pròpia integritat física i/o psíquica.

És prevenció de violències de gènere (estructural, simbòlica, psicològica, física...) perquè capacita les dones per evitar problemes de salut (entesa des de la seva vessant més àmplia) mitjançant el propi control de situacions de risc i/o evitant les conseqüències negatives d’aquestes.

Cal trencar amb els models de masculinitat i de feminitat establerts i amb el clima que celebra, per una banda, l’agressió i força masculina i, per l’altra, la debilitat i vulnerabilitat femenina. A través del taller es generen espais de reflexió i es plantegen recursos individuals i col.lectius. Es treballaran tècniques físiques molt senzilles i estratègies psicològiques, així com l’anàlisi de l’entramat que perpetua les relacions desiguals entre dones i homes el qual permet, legitima i autoritza als homes a fer ús de la violència.

Aquest taller es basa i sustenta en la ferma convicció que el canvi és necessari i possible a través de l’apoderament de les nostres vides, unes vides que mereixen ser viscudes amb plenitut i dignitat, i és de justícia social caminar en aquesta direcció. La violència envers les dones en tots els seus nivells (des de la més subtil i quotidiana fins la més brutal que assassina, mutila i tortura ) és fruit d’una construcció que no és eterna, ja que es poden atacar els seus fonaments. Evidentment caldran tota una sèrie de mesures socials i polítiques i de tot tipus que impliquin acabar amb l’opressió patriarcal, que és històrica, i no pot recaure tot el pes del canvi en les dones. Però el fet de creure en nosaltres mateixes i en les nostres potencialitats (possibilitat que se’ns nega només nèixer), implica una força molt gran que, unida solidàriament a la de les altres dones, pot comportar canvis seriosos.

Dades del curs

Dates: 27 i 28 de maig

Durada: de 10 a 14h

Lloc: Gimnàs Municipal de Vinalesa

A qui va dirigit: Xiques adolescents i dones de totes les edats. No cal experiència prèvia.

Què cal portar: roba còmoda

Inscripció:

  • Espai Jove (telèfon 96 149 15 32) en horari de dilluns a divendres de 16h a 20h.
  • Correu electrònic: joventut@vinalesa.org
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31