Formulari de cerca

Sostenibilitat i agricultura

Regidor: Víctor Martínez Puchol

sostenibilitat@vinalesa.org


Fa 42 anys que les Nacions Unides van establir el 5 de juny com el Dia Mundial del Medi Ambient. La finalitat d’aquesta iniciativa és fomentar la sensibilització de la societat i promoure la protecció ambiental.

El lema d’enguany, “Alça la teua veu, no el nivell del mar”, vol fer-se ressò dels efectes del canvi climàtic. Tots hem sentit parlar d’aquest fenomen, de l’esgotament dels recursos naturals o la pèrdua de biodiversitat. Més a prop, als pobles i a les ciutats, la degradació del nostre entorn ens hauria d’animar a reflexionar i a actuar en conseqüència, adoptant uns hàbits de producció i consum coherents. Si més no, el medi ambient ho és tot: l’aigua que bevem, l’aire que respirem, el paisatge que gaudim…és la nostra casa.

En aquest sentit, subratllar que des de la llar podem donar una espenta al planeta. Només cal fer un ús responsable dels recursos introduint algunes pautes en el nostre dia a dia.

Ara bé, tu que fas pel medi ambient? Encara deixes córrer l’aigua per l’aixeta amb la sequera que tenim? Agafes el cotxe per anar a casa del veí? Controles el termòstat de l’aire condicionat? Compres productes de proximitat?

Les xicotetes accions compten. La suma de tots aquests gests individuals, per senzills que semblen, són poderosos i poden contagiar a la resta de la ciutadania. A més, són accions que no requereixen gaire inversió ni grans infraestructures. La lluita contra el canvi climàtic es troba a les nostres mans, la pilota està al nostre terrat i no tenim cap excusa per quedar-nos amb els braços plegats. Tots guanyem i sens dubte la teua butxaca i el planeta ho agrairan.

Per tot açò, des de la Regidoria de Sostenibilitat i Agricultura en el context del programa Llas Verdes, hem impulsat la campanya “El medi ambient a les teues mans”. Ens agradaria que ens fésseu arribar les vostres recomanacions o consells quotidians per reduir l’impacte ambiental i millorar el nostre entorn.

Volem convidar-vos a que participeu des de la vostra associació, escola o pel vostre compte. Fotografia la teua mà o dibuixa’t fent una acció positiva pel medi ambient, envia-la a mediambient@vinalesa.org o a mediambientvinalesa via Instagram.

Teniu un ampli ventall d’opcions per triar, des d’aquelles accions que contribueixen a la recollida selectiva de residus fins les que estimulen l’estalvi energètic i d’aigua o la mobilitat sostenible.

El medi ambient és cosa de tots, és el moment d’actuar.

Tots els dies de l'any

  • Arreplegada de residus:

El primer dijous de cada mes (es podran deixar els trastos la nit anterior a partir de les 20:00 i al costat dels contenidors verds de fem ordinari sempre i quan no moleste el pas als vianants ni als vehicles).

  • Buit de contenidors de paper i vidre

Tots els dimecres de l'any.

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31