Formulari de cerca

Participació Ciutadana
Propostes d’acció del procés participatiu

Ahir es presentaren els resultats i compromisos de govern després de concluir el procés de participació "Vinalesa pren la paraula"

26/01/2018

L’Ajuntament deVinalesa ha assumit el compromís de dur endavant les principals demandes derivades del procés“Vinalesa pren la paraula, Hortizó 2019”, una iniciativa de participació amb l’objectiu que els veïns i veïnes tinguen un impacte directe en la configuració de la política municipal.

La regidoria de Participació, tal com va exposar a la ciutadania en la presentació dels resultats, feta ahir dijous, desenvoluparà diferents accions, com ara la realització de campanyes de conscienciació ciutadana sobre els espais públics i convivència,la millora de la mobilitat intramunicipal a través de l’adequació de les voreres i el foment dels desplaçaments en bicicleta, i la continuïtat en la implantació de programes informàtics per a realitzar tràmits per Internet.

En matèria de benestar social, s’augmentaran els recursos per a la gent gran com, per exemple,en dependència o l’ajuda a l’adquisició de medicaments. Pel que fa als espais públics, s’implementarà un Pla d’Estalvi Energètic i es buscarà el finançament necessari per a executar obres amplament demandades pel veïnat, com la instal·lació de gespa artificial al poliesportiu o la urbanització del Pati de la Fàbrica.

Estes mesures són el resultat de les accions participatives que s’han dut a terme. En primer lloc, es va crear un grup motor format per figures destacades del teixit associatiu del municipi, que va realitzar nombroses aportacions sobre els aspectes del poble que es poden millorar. Eixes idees es varen complementar per les exposades durant un taller obert al qual pogueren participar els veïns i veïnes que ho desitjaren. A partir de tot açò es va elaborar un esborrany que l’equip de govern va revisar per a avaluar quines actuacions es poden materialitzar.

També s’ha realitzat un diagnòstic sobre l’estat actual de la localitat, on s’indica que el veïnat valora molt positivament els parcs, jardins i elements patrimonials del municipi, el paper que juguen agents socials com la Fundació Pere Bas o la Cooperativa Elèctrica.

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31