Formulari de cerca

  • La transició a Vinalesa a través d’El Greixero
Memòria Democràtica
La transició a Vinalesa a través d’El Greixero

La regidoria de Comunicació i Participació ciutadana inicia un projecte de recuperació de la memòria democràtica a Vinalesa a través d'esta publicació històrica

31/10/2017

El greixer és una figura fantàstica usada per a fer por als infants. D’ell es deia que matava els xiquets i xiquetes i que utilitzava les parts del seus cossos amb finalitats terapèutiques. Utilitzant el nom d’este personatge com a sàtira, un grup de veïns de Vinalesa va publicar a finals dels anys 70 la revista El Greixero, un fanzine vinculat a l’esquerra política del poble d’aquella època que també recollia trets etnogràfics i de la nostra cultura popular.

L’Ajuntament de Vinalesa, agafant com a fil conductor esta publicació, està desenvolupant un projecte de recuperació de memòria històrica sobre la transició democràtica en la localitat. Amb eixe objectiu s’ha realitzat una primera reunió amb els informants clau: persones majors de la població que visqueren el final de la dictadura i l’inici de la democràcia d’una forma activa i que, fins i tot, participaren en la redacció, impressió i repartiment d’aquella revista revolucionària. La iniciativa contempla enregistrar vídeos a una quinzena de persones mitjançant entrevistes en profunditat i recollir el seu testimoni en un document audiovisual que reivindique un període concret de la nostra història. També es treballarà en la digitalització de les revistes i la recopilació de fotografies de l’època o documents rellevants per a conéixer com va ser la transició vinalesina. Amb tot el material es realitzarà una exposició i un documental que serà presentat en un acte públic a la ciutadania.

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31