Formulari de cerca

Tractaments
Descendix la població del mosquit tigre als embornals de Vinalesa

El tractament contra el mosquit tigre realitzat a Vinalesa ha aconseguit reduir dràsticament la presència d’esta espècie en el municipi

2/11/2017

El tractament contra el mosquit tigre realitzat a Vinalesa ha aconseguit reduir dràsticament la presència d’esta espècie en el municipi. Si en finalitzar la primera actuació a juliol es detectaren larves en aproximadament el 50% dels embornals (encara que amb molt pocs individus), a l’última revisió només es trobaren en tres punts.

El control de la població d’este insecte s’ha efectuat amb larvicides, els quals s’han aplicat mensualment en tots els imbornals del poble. També s’ha emprat este mateix mètode en altres localitzacions crítiques on s’havia detectat una major incidència del mosquit tigre i en aquells punts on hi havia risc que es poguera desenvolupar. Cadascuna de les zones tractades foren revisades dies després per tal de constatar que, efectivament, la presència de larves s’havia reduït.

Cal destacar que el producte utilitzat no afecta altres espècies vegetals ni animals. Este larvicida canvia la tensió superficial de l’aigua amb un doble objectiu: per una banda, per a evitar que les femelles puguen posar els ous i,per l’altra, per a impedir que les larves puguen respirar i es transformen en adults.

L’última aplicació del producte es realitzà el 13 d’octubre i fins al dia 2 de novembre ha continuat la revisió dels punts crítics. En total s’han realitzat quatre tractaments mensuals des de juliol fins a octubre, ambles seues respectives avaluacions. Els únics punts on es varen detectar larves durant l’últim control, realitzat a setembre,va ser als carrers Fàbrica, Mossen Sapinya i l’encreuament dels carrers Carraixet i Mare de Déu del Remei.

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31