Formulari de cerca

  • III Setmana Inquieta
S’enceta la III Setmana Inquieta amb una trobada d'intercanvi de llavors tradicionals

La Setmana de la Ciència i el Medi Ambient se celebrarà a Vinalesa del 28 de maig al 8 de juny amb moltes activitats multidisciplinàries per a tothom

25/05/2017

La III Setmana Inquieta se celebrarà a Vinalesa del 28 de maig al 8 de juny amb moltes activitats multidisciplinàries per a tothom. Amb esta iniciativa, l’Ajuntament pretén crear un espai fonamentat en el desenvolupament local i que siga un punt de trobada per a reflexionar i compartir coneixements i experiències entorn del medi ambient, la sostenibilitat i la ciència.

Les jornades començaran el diumenge 28 de maig amb un taller per a totes les edats d’extracció  i intercanvi de llavors tradicionals, a les 10.30 hores als Horts d’oci del Carraixet. L’entrada és lliure.

El dimarts 30 de maig s’ha organitzat una xarrada titulada “Hàbits saludables. És veritat això que diuen dels aliments?”. El degà de la Facultat de Farmàcia, Juan Carlos Moltó, parlarà dels beneficis de la dieta mediterrània al Saló de Plenaris, a les 19.30 hores. A més, es presentaran falsos mites alimentaris i es donaran consells per a dur un estil de vida més saludable.

L’endemà, el 31 de maig, tindrà lloc la presentació del llibre  “Encara no és tard. Claus per entendre i aturar el canvi climàtic”, a càrrec d’Andreu Escrivà. L’activitat, que es farà a la Biblioteca de Vinalesa a les 19.30 hores, està recomanada per a escolars i per als grups de les trobades d’escriptors.

Per a l’1 de juny a les 18.30 hores s’ha preparat un taller d’aprofitament alimentari, en el qual s’elaboraran conserves i melmelades. Les persones interessades s’han d’inscriure al taulell de l’Ajuntament o mitjançant l’adreça electrònica mediambient@vinalesa.org o a la pàgina de facebook Sostenibilitat Vinalesa. Les persones participants han de portar recipients de casa.

Les activitats continuaran el dissabte 3 de juny amb un passeig ornitològic per l’horta de Vinalesa dinamitzat per la Societat Valenciana d’Ornitologia (SVO). També cal inscriure’s prèviament com en l’activitat anterior. Es tracta d’una oportunitat per observar i conéixer les aus que visiten o viuen al nostre poble en aquesta època de l’any per a reproduir-se o alimentar-se.

El mateix dissabte per la vesprada l'SVO ens proposa un taller sobre egagròpiles (aus rapinyaires) al Parc del Torró, a les 16.30 hores. L’activitat està dirigida a xiquets i xiquetes de 6 a 12 anys. És gratuïta, però cal inscripció prèvia.

El 6 de juny a les 19 hores el saló de plenaris acollirà un col·loqui sobre “Estalvi energètic a la llar”, impartit per la Fundació per a l’Eficiència Energètica. Els experts en la matèria explicaran senzills conceptes sobre l’energia, la factura d’electricitat i pràctics consells d’estalvi per a consumir menys i poder estalviar.

Cloenda de les activitats

Per últim, el 8 de juny a les 21 hores al pati de la Fàbrica hi haurà un sopar de pa i porta per acomiadar la III Setmana Inquieta. Es projectarà el documental “Entre el dia i la nit no hi ha paret”, a càrrec del grup Les Espigolaores, que ha treballat en un audiovisual sobre la memòria oral de les dones i el seu paper en l’horta de Campanar.  L’objectiu del documental és contribuir a repensar l’imaginari de l’horta i la seua complexitat.
 

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31