Reparació de la cavitat subterrània al carrer Major

El carrer Major de Vinalesa fa unes setmanes que està tallat al trànsit per una cavitat subterrània localitzada a l’encreuament amb el carrer de la Fila. Els tècnics de la Reial Séquia de Montcada detectaren que s’havien produït arrossegaments de terra en el subsòl quan feren una prospecció en el ramal d’una canalització per a esbrinar si una fuita de cabal d’aigua era la causa d’unes filtracions en una finca de les rodalies. No hi trobaren cap relació de la sèquia amb el problema veïnal, però sí una obertura en un lateral de la infraestructura que deixava pas a un forat amb unes mesures significatives.

L’Ajuntament va decidir restringir el pas de vehicles per la zona, com a mesura preventiva, davant la possibilitat que es poguera produir un afonament de la superfície. Es va utilitzar un radar amb el qual es va establir en quin punt exacte es trobaven les anomalies del terreny i es va sol·licitar a la Direcció General de Patrimoni permís per a realitzar els treballs pertinents per a segellar el forat.

Quan va arribar l’autorització de la Generalitat, una màquina excavadora va retirar el paviment, deixant al descobert un clevill de grans dimensions. La cavitat serà emplenada amb formigó i posteriorment es reposarà l’asfalt. Per a executar les obres cal obtindre, de nou, el consentiment de Patrimoni.