Formulari de cerca

Setmana Inquieta
Es consolida la III Setmana Inquieta amb èxit de participació veïnal

La gran participació de la III Setmana Inquieta, que es va celebrar del 28 de maig al 8 de juny, l’ha consolidat com un punt de trobada per a reflexionar i compartir coneixements i experiències entorn del medi ambient, la sostenibilitat i la ciència

26/06/2017

La gran participació de la III Setmana Inquieta, que es va celebrar del 28 de maig al 8 de juny, l’ha consolidat com un punt de trobada per a reflexionar i compartir coneixements i experiències entorn del medi ambient, la sostenibilitat i la ciència.

“La III Setmana Inquieta ha sigut tot un èxit, tant pel que fa a l’assistència de públic com per la quantitat d’activitats que s’han organitzat”, ha explicat el regidor de Sostenibilitat, Víctor Martínez, que ha afegit que el Consistori “continuarà apostant per esta iniciativa els pròxims anys, contactant amb ponents i experts relacionats amb la sostenibilitat per a fer d’estes jornades un punt de trobada i reflexió per a totes les persones que ens preocupa el medi ambient”.

La III Setmana Inquieta va començar el passat 28 de maig amb un taller per a totes les edats d’extracció i intercanvi de llavors tradicionals als Horts d’oci del Carraixet. Els actes van continuar el 29 de maig, quan donàrem la benvinguda a vuit òlibes del Projecte Mussols. Durant 2 mesos els pollets seran alimentats fins que aprenguen a caçar i troben un refugi.

Quan es facen grans volaran lliures per l’horta, la seua llar. El 30 de maig es va organitzar una xarrada titulada “Hàbits saludables. És veritat això que diuen dels aliments?”. El degà de la Facultat de Farmàcia, Juan Carlos Moltó, va parlar dels beneficis de la dieta mediterrània al Saló de Plenaris. A més, es van presentar els falsos mites alimentaris i es
van donar consells per a dur un estil de vida més saludable. L’endemà va tindre lloc la presentació del llibre “Encara no és tard. Claus per entendre i aturar el canvi climàtic”, a càrrec d’Andreu Escrivà, i l’1 de juny es va preparar un taller d’aprofitament alimentari, en el qual es van elaborar conserves i melmelades.

Les activitats van continuar el 3 de juny amb un passeig ornitològic per l’horta de Vinalesa dinamitzat per la Societat Valenciana d’Ornitologia (SVO). Esta iniciativa va ser una bona oportunitat per observar i conéixer les aus que visiten o viuen al nostre poble en esta època de l’any per a reproduir-se o alimentar-se.

Estalvi energètic

El 6 de juny el saló de plenaris va acollir un col·loqui sobre “Estalvi energètic a la llar”, impartit per la Fundació per a l’Eficiència Energètica. Els experts en la matèria van explicar senzills conceptes sobre l’energia, la factura d’electricitat i també van donar pràctics consells d’estalvi per a consumir menys i poder estalviar en el rebut de la llum.

Per últim, el 8 de juny al pati de la Fàbrica es va celebrar un sopar de pa i porta per acomiadar la III Setmana Inquieta. A l’acte es va projectar el documental “Entre el dia i la nit no hi ha paret”, a càrrec del grup Les Espigolaores, que han fet un audiovisual sobre la memòria oral de les dones i el seu paper en l’horta de Campanar. L’objectiu del documental és contribuir a repensar l’imaginari de l’horta i la seua complexitat, i reconéixer l’important paper que la dona ha desenvolupat des de sempre treballant la nostra terra.

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31