Varietat d’activitats per a celebrar el Dia de la Dona

L’Ajuntament de Vinalesa ha enllestit la programació de la Setmana de la Dona que se celebra al voltant del 8 de març. Justament per a eixa data no tindrà lloc cap activitat, per tal de secundar la Vaga Internacional Feminista, que compta amb el suport de més de 50 països amb el lema “Si les dones parem, s’atura el món”.

El programa s’iniciarà el dissabte 3, amb la iniciativa “Des de la infantesa en Igualtat”, perquè les mares dels xiquets i xiquetes més menuts del poble puguen participar amb una activitat de conciliació familiar. Amb la col·laboració de Ninos, tindrà lloc un esmorzar, el concert de Dani Miquel i dinàmiques centrades en la Igualtat.

D’altra banda, enguany es desenvoluparà la II edició de l’Homenatge a Dones. Les persones guardonades en esta ocasió tindran relació amb el món del comerç i l’emprenedoria a Vinalesa. Així mateix, s’obrirà un procés de participació ciutadana perquè el veïnat propose i trie noms de dones il·lustres amb els quals l’Ajuntament anomenarà alguns carrers del municipi.

L’Associació Cultural de Dones proposarà tallers de pintar samarretes i decorar palometes els dies 5 i 6 de març, mentre que les Ames de Casa repartiran xocolata després de la
tradicional actuació teatral de “Las chicas de Oro” de Vinalesa el diumenge 11 de març.

Trobada d’Igualtat

Les activitats conclouran amb una trobada de la Mancomunitat del Carraixet en el municipi de Foios,el dia 12 de març,amb tres taules redones en les quals participaran diferents col·lectius
dels nostres municipis per a parlar sobre la lluita contra la Violència de Gènere i els avanços en matèria d’igualtat en els diferents àmbits de la societat.