25N: Contra la violència de gènere

Quaranta-vuit. És el nombre de dones assassinades víctimes de la violència de gènere enguany. Quaranta-vuit vides arrabassades com a conseqüència d’una xacra social de la qual sembla que no ens podem desprendre. Convertir eixa xifra en zero és responsabilitat de totes i tots i, per descomptat, esta lluita també s’ha de promoure des de les institucions.

L’Ajuntament de Vinalesa, conscient de l’important paper que juga en esta batalla, ha elaborat una programació d’activitats a través de la regidoria d’Igualtat al voltant de la celebració del 25 de Novembre, Dia Internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones. En esta data s’intenta donar més visibilitat a este greu problema i conscienciar a la població que posar-li fi està en les nostres mans.

Una de les iniciatives proposades ha estat el taller de pancartes realitzat entre els dies 20 i 23 de novembre, en el qual les persones participants han creat els seus propis cartells per a penjar-los als seus balcons i finestres el dia 25, amb l’objectiu de mostrar que som un poble que no tolera cap tipus d’agressió masclista.

Hui divendres 24 es realitzarà la lectura d’un manifest en contra de la violència de gènere i s’inauguraran dos plaques en forma de senyal de trànsit emplaçades prop de les rotondes d’entrada al poble des d’Alfara i Meliana. Estes plaques servixen per a marcar l’entrada a un poble que no accepta de cap manera este tipus d’agressions.Els actes d’esta jornada estaran acompanyats d’un vi d’honor.

La programació es va completar amb el taller “Moure’ns: dona i esport”, on es va parlar dels beneficis físics i psicològics dels esports per a les dones.