50.000 euros per al manteniment de la Fàbrica

Amb una inversió de vora 50 mil euros, l’Ajuntament de Vinalesa vol que l’històric edifici de la Fàbrica de la Seda estiga en les millors condicions de manteniment possible. Un edifici que requereix un esforç constant i que ara, amb l’ajuda econòmica de la Diputació de València, es centrarà en la fusteria de sostres, portes i finestres, revestiment de murs i jardineria.

L’actuació que requeria major urgència era la que en estos moments s’està duguent a terme al sostre de la Biblioteca que durant la setmana passada estigué tancada pels treballs de fumigació. A continuació es farà un tractament localitzat a les bigues de fusta de tot el sostre per tal de protegir-les de l’atac d’insectes.

També s’està actuant a la fusteria de l’Espai Cultural La Nau, en este cas a les portes i finestres que necessitaven renovar el poliment per al seu millor manteniment. També es tractarà la fusteria de portes i finestres de tota l’ala de la Fàbrica on es situen el Gimnàs, Biblioteca, Llar dels Jubilats, Serveis Socials i Ajuntament. Es tracta d’una actuació molt necessària a causa de l’alt deteriorament.

Esta setmana també s’han iniciat les obres de revestiment de la part posterior de l’escenari del Pati de la Fàbrica, una actuació que millorarà el conjunt del Jardí dels Trénor. Dignificar este Jardí i recuperar la seua personalitat pròpia és un objectiu de l’Ajuntament. De fet, l’àrea de sostenibilitat fa alguns mesos que està treballant de costat amb el departament d’arbres monumentals de la Diputació de València per tal de millorar l'estat de salut de la gran magnòlia que presideix el jardí. En una primera fase s’ha procedit l’arranc d'arbustives i altres plantes, així com al llaurat del jardí i aplicació d’adobs.