Alternativa formativa i laboral amb el JOOP

Es tracta d’una iniciativa de l’IVAJ i finançada pel Fons Social Europeu que té com a objectiu assessorar i
orientar joves que no tenen ni el títol de batxillerat ni el de grau mitjà de Formació Professional, perquè puguen millorar les seues perspectives laborals.
El grup ha comptat amb un coach que els ha seguit a través de tot el procés i qui, amb diferents dinàmiques i visites a empreses, els ha ajudat a veure quines són les seues potencialitats i en quins sectors laborals es trobarien més còmodes treballant.
De les 13 persones participants, 10 han decidit reprendre els estudis. Així, durant el programa, estigueren estudiant per a la prova d’accés al grau mitjà de formació professional, preparació que es va realitzar al nostre poble. 6 dels joves ja realitzaren l’examen, 2 sol·licitaren l’accés a l’FP bàsica i 2 pogueren accedir directament perquè disposaven del graduat. Per a la resta s’han buscat alternatives més adients amb els seus interessos i circumstàncies personals.
Pablo, el coach del grup, destaca que gràcies al programa ha augmentat l’autoestima de les persones participants en ajudar-los a descobrir quins són els sectors laborals que més els agraden i convéncer-los que poden convertirse en autèntics professionals