Concentració feminista a la porta de l'Ajuntament

Demà és 8 de març Dia Internacional de la Dona Treballadora i l'Ajuntament de Vinalesa ha organitzat diverses accions que promouen el pensament crític i reivindicatiu al voltant del paper de les dones en la societat.

Una d'estes accions és l'edició d'un davantal que està sent repartit a totes aquelles persones que s'han interessat. Un total de quatre-cents davantals estan encomanats i es té intenció que lluïsquen demà als balcons i finestres de les cases de Vinalesa. Un símbol que pretén valorar el treball domèstic i ser una resposta davant la precarietat laboral, les baixes pensions de jubilació i la regulació del treball domèstic.

Paral·lelament, altres organitzacions promouen la participació en la vaga de demà. El sindicat Comissions Obrers ha comunicat a l'Ajuntament la convocatòria d'una concentració a la porta de l'edifici consistorial per tal que les persones que secunden esta vaga puguen visibilitzar-se i participar activament de la vaga.

Homenatge a les dones per la igualtat

L'acte institucional organitzat per l'Ajuntament de Vinalesa se celebrarà el dissabte de vesprada. Es tracta de la segona edició de l'homenatge a les dones que va ser un èxit en la primera edició de 2017 quan es reconegué el paper de les treballadores de la fàbrica de jute del nostre poble. Enguany s'ha pensat en les dones emprenedores de Vinalesa que han sigut claus en l'economia local com a empresàries, botigueres i comerciants.

La Regidoria d'Igualtat ha pensat en un acte senzill on hi haurà parlaments, reconeixement públic de les homenatjades i un vi d'honor. Se celebrarà a l'Espai Cultural la Nau a les 18 hores del dissabte vinent.