Les Falles ja estan ací

Ja arriben les falles un any més. Els membres de les comissions estan ultimant els detalls de la seua programació i la ciutadania en general es prepara per a viure uns dies de festa i tradició. A Vinalesa, les dues falles ens portaran un conjunt d’activitats molt variades amb les quals volen convidar a veïns i veïnes a formar part d’esta festivitat al nostre poble.

Enguany, la Falla dels Xiquets complix 25 anys i ho vol celebrar amb tots nosaltres. Si el monument de l’any de fundació va consistir en la reproducció d’una barraca típica valenciana, la falla d’enguany té el mateix element central amb la peculiaritat que es pot accedir a l’interior per tal de veure l’estructura. Com és tradició en esta comissió, han sigut els mateixos fallers i falleres els encarregats de construir el monument, el qual, a diferència d’altres falles, es cremarà la nit del 18.

Entre els esdeveniments que la comissió ha preparat es troba la cavalcada del 10 de març, en la qual fallers i falleres varen recorrerer el poble disfressats al voltant de la temàtica dels “Trolls”, motiu de la falla xicoteta. També han organitzat una holi run el dia 17, carrera en la qual les persones participants es llancen pols multicolors. Altres activitats que ens proposen són els jocs infantils, discomòbil i correfocs, especialitat de la comissió, també per al dia 17.

La Falla Marqués de Sotelo, per la seua part, donà la benvinguda a les festes el 24 de febrer amb l’exaltació de les falleres i fallers majors. El 4 de març celebraren una carrera Sant Silvestre. El dia 10, el còmic Andreu Soler oferí un monòleg i l’11 el torn del tradicional concurs de paelles, després del qual hi hagué un espectacle de màgia a càrrec de Roge Magdaleno així com els succesius discomòbils i playbacks a la carpa del carrer la Pau.

El 17 de març hi tindran lloc activitats infantils i a la nit es realitzarà un tast de gyntonics. L’acomiadament de les falles tindrà lloc el 19 amb l’Ofrena i la cremà de les falles.

L’Ajuntament anima a tots els vinalesins i vinalesines a unirse a les celebracions organitzades per les nostres falles, així com a assistir a l’acte d’entrega dels banderins, el 16 de març, en el qual participaran les dues comissions de la localitat.