El municipi rebrà 240.000 € amb el programa SOM de Diputació

Vinalesa disposarà de més recursos econòmics per a la materialització de projectes municipals gràcies al pla biennal de Serveis i Obres Municipals (SOM) de la Diputació de València per als exercicis 2018 i 2019. Al nostre poble li pertoquen 241.246,25 euros del programa, que l’equip de govern distribuirà en l’execució de 5 projectes.

La iniciativa amb major dotació econòmica serà la primera fase de la remodelació del pati del Centre Cívic. Amb 100.693,57 euros, s’actuarà a la part de darrere de l’Ajuntament, amb l’anivellament de la superfície i el recobriment del sòl amb una capa de formigó imprés. També es reformarà el jardí dels Trénor, al qual es podrà accedir per a passejar i on s’instal·larà una nova pèrgola en el centre. El projecte, a més, contempla la realització d’un estudi topogràfic de tota l’extensió del pati, per la presència de desnivells pronunciats.

Un altre projecte que es desenvoluparà amb el pla SOM és la creació d’unes noves dependències per a la Policia Local, per a la qual cosa es destinaran 52.072,07 euros. S’ubicaran on actualment es troba el Jutjat de Pau, mentre que este departament es traslladarà dins l’Ajuntament. Amb esta mesura es pretén millorar el servei policial i l’atenció ciutadana, així com dignificar l’espai que utilitzen les persones membres del cos. La reforma consistirà a crear un despatx, una àrea d’atenció al públic, vestidors i una sala per a celebrar reunions.

La tercera actuació prevista se centra en la millora de l’eficiència energètica de l’enllumenat públic. Amb una dotació de 45.797,46 euros,es realitzaran treballs en l’accés nord del poble, concretament a l’avinguda Sanchis Guarner i els carrers Sant Antoni Abad, Confraria Verge del Roser i Calvari. Les actuals bombetes de vapor de sodi se substituiran per LED’s, que a més de ser més respectuoses amb el medi, afavoriran un estalvi econòmic en la factura de la llum.

Altres 27.679,33 euros serviran per a seguir treballant en l’eliminació de barreres arquitectòniques, en esta ocasió en l’avinguda Constitució, on s’escometran treballs per a rebaixar les voreres en les interseccions i millorar l’estètica de l’espai mitjançant una urbanització agradable. Finalment, es destinaran 15.003,82 euros a la renovació del joc central de la plaça del Mercat i la col·locació de cautxú al sòl per tal d’afavorir una major seguretat dels xiquets i xiquetes usuàries de les instal·lacions.