Noves oportunitats per a la joventut amb el JOOP

Els municipis de la Mancomunitat del Carraixet, formada per Vinalesa, Alfara del Patriarca, Foios i Bonrepòs i Mirambell, començaren la seua participació en el projecte Jove Oportunitat (JOOP) el dia 20 de febrer.

Es tracta d’una activitat finançada pel Fons Social Europeu que es dirigix a joves d’entre 16 i 21 anys que ni estudien ni treballen i que no tenen el títol de batxillerat ni de formació professional de grau mitjà. A través d’ella, una quinzena de persones dels municipis de la Mancomunitat reben assessorament i orientació, tant en grup com de manera individual, perquè puguen triar una branca professional, reprendre els estudis i aconseguir millorar les seues perspectives laborals.

El programa és gratuït i la seua durada és de 4 mesos.Tots els tallers i activitats emmarcades dins del projecte, així com la selecció dels orientadors que acompanyen els joves durant tot el procés, estan coordinats per l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ). Estos professionals treballen perquè les persones que formen part del projecte descobrisquen quins són els seus autèntics interessos i les seues característiques personals que més els poden ajudar a desenvolupar-se en una feina.

A més, les persones participants visitaran empreses de diferents sectors amb l’objectiu que adquirisquen una visió més ampla de les diferents possibilitats professionals disponibles en l’actualitat. D’esta manera, els joves beneficiaris podran barallar totes les opcions a l’hora de perfilar el seu futur.