Vinalesa s’adherirà al Pla Edificant de la Generalitat

La Generalitat Valenciana durà endavant el Pla Edificant, en vigor fins a l’any 2022,per a la construcció, ampliació, adequació, reforma i equipament dels centres educatius de titularitat pública de la Comunitat.Vinalesa sol·licitarà adherir-se a la iniciativa,després de la reunió que tingué lloc el passat 21 de desembre en la Direcció Territorial de la Conselleria d’Educació,a la qual assistiren l'alcaldessa de Vinalesa, Alba Cataluña, i el regidor d’Educació, Ferran Pardo.

Els nostres representants lliuraren als responsables de la iniciativa un document elaborat pel Consell Escolar del CEIP José Blat Gimeno, que recollia les principals necessitats detectades a l’escola en matèria d’infraestructures. Les reivindicacions traslladades fan referència a la reforma dels banys del pati del centre,a la construcció d’una sala polivalent davant la previsió de l’augment del nombre d’alumnat i la renovació de les portes i finestres de l’edificació per a millorar l’aïllament de la infraestructura.

Per tal d’adherir-se al Pla, tant el Consell Escolar del CEIP com el Consell Escolar Municipal han de manifestar la voluntat de formar-hi part, així com també la Corporació mitjançant l’aprovació del plenari. Amb la sol·licitud de tots els centres de la Comunitat, la conselleria d’Educació realitzarà un mapa de necessitats, sent el principal objectiu l’eliminació de barracons i la reforma o construcció de nous centres públics segons la necessitat de la població.

Així i tot, l’administració autonòmica analitzarà la resta de propostes d’actuació i realitzarà inversions en cas que ho considere prioritari, fent un estudi detallat de cada cas.