Unitat de prevenció comunitària en conductes addictives (UPCCA)

La UPCCA és un recurs municipal acreditat per la Conselleria de Sanitat, a través de la "Direcció General d'Ordenació i Assistència Sanitària".

És un servei gratuït oferit per l'ajuntament i dirigit als/les menors de 18 anys i familiars. Està format per dues psicòlogues especialitzades en addiccions, que el seu objectiu és reduir o evitar l'ús i/o abús de drogues o altres conductes addictives (mal ús i/o abús de les tecnologies, joc,..), i els problemes associats a aquestes, a través d'actuacions que promoguen hàbits de vida saludables entre la població jove incompatibles amb el consum i una cultura comunitària de salut.

Serveis que ofereix:

  • En l'àmbit escolar: Xarrades formatives i informatives als/les alumnes/as; orientació i assessorament a personal docent en matèria de prevenció de les conductes addictives i gestió dels programes preventius a implementar.

  • En l'àmbit familiar: Xarrades i tallers formatius i informatius a pares i mares amb continguts preventius; i atenció individualitzada per a orientació, assessorament i /o intervenció a pares/mares i fills/as.

  • En l'àmbit comunitari: Activitats de promoció de la salut (taller de còctels sense alcohol, commemoració de Dies Mundials relacionats, sensibilització i informació, participació en accions municipals, etc.) dirigides a la població general.

Formació on-line per a pares i mares

Perseguint l'objectiu de col·laborar amb els pares/mares en la difícil tasca educativa, l'UPCCA ofereix periòdicament formació a famílies interessades, però que per diverses dificultats no poden acudir als tallers presencials que organitzem anualment.

De forma trimestral podran accedir a aquesta formació punxant sobre l'enllaç que trobareu baix, o bé la rebran en els seus correus electrònics a través de l'AMPA del centre educatiu de la seua/s fill/es si pertanyen a ella, o directament des de la UPCCA si han facilitat la seua adreça de correu en alguna activitat preventiva anterior.

Esperem que els siga útil i del seu interès per a reforçar en els nostres fill/es factors de protecció que els ajude a resoldre possibles situacions de risc futures.