Vinalesa contra la violència

Juntes som més fortes. Dona bonica és la que lluita. Si fa mal, no és amor. Hem pogut llegir consignes com esta als balcons d’alguns edificis públics de Vinalesa i habitatges particulars, gràcies a la iniciativa desenvolupada a l’Espai Jove amb l’elaboració d’un taller de pancartes reivindicatives al voltant del 25 de Novembre, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones.

Abans de la penjada dels cartells, el divendres 24 de novembre, tingué lloc un acte institucional al saló de plenaris, on l’alcaldessa de la localitat, Alba Cataluña, i la regidora d’Igualtat, Maria Carmen Rodrigo, llegiren un manifest en contra d’esta xacra social i a favor de l’apoderament de les dones per tal d’aconseguir una societat que siga completament igualitària. Tingué lloc una picadeta i, tot seguit, les persones assistents passejaren fins a l’entrada a Vinalesa des d’Alfara per a veure el senyal de trànsit instal·lat amb el lema “A Vinalesa no tolerem agressions sexistes”, que l’Ajuntament també ha col·locat prop de la rotonda d’accés al poble des de Meliana.

La celebració del 25N a la nostra localitat es va completar amb el primer encontre del Projecte Global del Carraixet, una reunió emmarcada dins la implementació del Pla d’Igualtat impulsat per la Mancomunitat i els Ajuntaments de Vinalesa, Foios i Alfara. Es tracta d’un ambiciós programa per a treballar la sensibilització en matèria d’igualtat i consolidar a través de les polítiques locals la perspectiva de gènere en tots els àmbits de la societat.