GosVivència

GosVivencia

 

La Regidoria de Sostenibilitat i Agricultura posa en marxa una campanya per a donar a conéixer als propietaris i propietàries de gossos les responsabilitats que tenen amb les seues mascotes, promoure la convivència cívica, conscienciar sobre els efectes negatius que té l’abandó indiscriminat dels excrements i millorar la neteja del poble.

Una campanya que inclou accions al carrer per informar sobre l’obligació de xipar el gos i censar-lo a l’Ajuntament. Cal recordar que en cas de pèrdua, robatori o abandó, gràcies a la identificació s’agilitzen els tràmits de recuperació.

En esta web teniu al vostre abast tota la documentació necessària per a donar d’alta al vostre gos en el Registre Municipal d’Animals Domèstics o Potencialment Perillosos.

Passa’t per l’Ajuntament a actualitzar la situació del teu gos o a censar-lo,és debades, i t’obsequiarem amb un dispensador equipat amb bossetes per recollir les deposicions.

Censa'm

La campanya Gosvivència està eixint al carrer per recordar l’obligació de xipar el gos i censar-lo a l’Ajuntament.

Durant els tres primers mesos de vida o en el mes següent de la seua adquisició, has de portar el teu gos al veterinari perquè li pose un microxip i d’esta manera inscriure’l en el RIVIA (Registre Informàtic Valencià d’Identificació Animal).

Gràcies a la identificació s’agilitza la recuperació de l’animal en cas de pèrdua, robatori o abandó.

També l’has de donar d’alta al Registre Municipal d’Animals Domèstics o al Registre Municipal d’Animals Potencialment Perillosos; és debades. Conéixer la quantitat de gossos que residixen a Vinalesa facilita establir mesures sanitàries en cas d’aparició de malalties.

Passa’t per l’Ajuntament a actualitzar la situació del teu gos o a censar-lo i t’obsequiarem amb un dispensador equipat amb 40 bosses pels excrements.

  • Per higiene i salut pública.
  • Per respecte cap als altres.
  • Pel teu gos, per tu.

 

Arreplega-la

Si a Vinalesa conviuen al voltant de 400 gossos, tenint en compte que defequen unes 3 vegades al dia, es generen més de 8.000 excrements a la setmana, és a dir, prop de 440.000 caques a l’any!

Els excrements dels gossos no són fertilitzant per a la gespa o les plantes, al contrari, poden transmetre malalties parasitàries a les persones. Els xiquets i les xiquetes són especialment vulnerables quan les caques s’abandonen a la rodalia dels col·legis o en àrees de jocs infantils.

Xafar-les no dóna bona sort. Quan es queden apegades a la sola de les sabates et pots portar a casa un bonic souvenir! També són focus d’olors, sobretot durant l’estiu,i poden provocar caigudes i relliscades.

  • Per higiene i salut pública.
  • Per respecte cap als altres.
  • Pel teu gos, per tu.