Pla Colonial Felí

L’Ajuntament de Vinalesa ha signat un conveni amb l’associació sense ànim de lucre Conexión Felina perquè desenvolupe el Pla Colonial Felí del municipi. El projecte contempla l’elaboració d’un cens dels gats i gates abandonats, la regulació de l’alimentació de les colònies d’estos animals als carrers, un programa sanitari que comporta l’esterilització i campanyes informatives amb l’objectiu de conscienciar sobre el respecte cap a la vida animal i la seua convivència en els àmbits urbans.
A més, realitzaran diferents activitats per a evitar l’abandonament d’animals i promoure l’adopció, així com iniciatives de sensibilització sobre els drets i deures que tenen els propietaris d’animals.
L’objectiu del Pla Colonial Felí és evitar l’augment incontrolat del nombre de gats abandonats. La sobre població de les colònies felines pot comportar malalties de diversos tipus, problemes de circulació per atropellaments i malestar a alguns veïns i veïnes. Per això és important dur un control sanitari dels animals. Per altra
banda, el manteniment de les colònies de manera controlada és positiu perquè els gats ajuden a prevenir diferents plagues, com les de rates o panderoles.
La primera fase del projecte contempla l’esterilització de les femelles que viuen al carrer. Conexión Felina disposa d’una clínica veterinària que pot fer estes intervencions amb un preu més econòmic.
Pròximament s’organitzarà una reunió amb els veïns i veïnes que donen menjar als gats del carrer, per designar al grup de persones voluntàries que s’encarregaran d’esta faena. Estes persones rebran una targeta que autoritzarà i reconeixerà la tasca.