El dissabte Vinalesa celebrà el Dia de l'Arbre amb fruiters al Parc del Carraixet

Vinalesa va celebrar el Dia de l’Arbre el passat dissabte 10 de febrer. Enguany, a diferència d’altres edicions, no s’han plantat pins, carrasques o lledoners sinó fruiters amb la finalitat de recuperar aquells arbres que des de sempre han estat lligats a l’horta.

Arbres adaptats al nostre clima, resistents i que necessiten poques cures, però que han caigut en l’oblit com la garrofera o el ginjoler, que dóna uns fruits de dolçor suau que molta gent no ha tastat. Altres com les figueres o els magraners han perdut el seu protagonisme a les nostres terres, ja que antigament es plantaven a la vora de les séquies. Així mateix, codonyers i pruneres es trobaven a les portes de les alqueries i als horts per a elaborar conserves i confitures casolanes.

Les noves espècies de fruiters han sigut apadrinades per diverses famílies, col·lectius i entitats del poble com l’associació de Jubilats o la dels Horts d’Oci, els clubs de Pàdel i el de Patinatge Artístic, l’AMPA del col·legi públic i organitzacions juvenils com l’OJE. A partir d’ara ens aniran contant com van creixent els seus arbres.

Després de formar una bardissa amb arbustos mediterranis com l’aladern de fulla estreta, el llentiscle i l’espí negre, finalitzàrem la festa amb un deliciós berenar oferit per la Falla dels Xiquets i els forns de Vinalesa.